Webinarstudio inrichten

Wil je een webinarstudio inrichten? Wij realiseren jouw eigen studio voor webinars, talkshows, trainingen, hybrid events en meer...

Welke soort studio past bij de wensen en geeft jou de mogelijkheid om gemakkelijk professionele video’s op te nemen? Het kan lastig zijn om te bepalen welke soort studio het beste bij jou past, met alle opties die beschikbaar zijn. We hebben verschillende soorten webinarstudio variaties en leggen je graag uit wat de verschillen zijn. Van een volledig ingerichte studio waarin je meteen aan de slag kunt, tot een mobiele verrijdbare studio die je op elke gewenste plek kunt gebruiken.

Bij ons vind je precies die totaaloplossing die je zoekt. Of eigenlijk durven wij wel te zeggen: een totaaloplossing PLUS. Wij helpen je met de juiste producten, het daadwerkelijk inrichten van de studio, trainen je team in het gebruik van de apparatuur en software èn ondersteunen je vervolgens waar nodig om de beste opnames en uitzendingen te kunnen maken. 

Stappenplan eigen studio

Webinar studio inrichten

Stap 1: Advies van B-yourC

Webinar studio

Stap 2: Installatie & training

Inrichten webinar studio

Stap 3: Ondersteuning

Image

Stap 1: Advies
We brengen jouw wensen in kaart en adviseren de studio die past bij jullie situatie.

Image

Stap 2: Installatie & training
Ben je eruit? Dan komen wij de studio bij jou plaatsen. We sluiten alles voor je aan en we gaan pas weg als alles werkt.

Image

Stap 3: Ondersteuning
Ook na de oplevering van jouw nieuwe studio staan we voor je klaar.

Stap 1: Advies van B-yourC

Is er een bedrijfsruimte beschikbaar en wil je een complete studio inrichten? Of ben je op zoek naar een verrijdbare incompany webinar studio zoals de Webi-Pro? Misschien heeft jullie organisatie meerdere locaties en wil je op meerdere plaatsen uitzendingen kunnen maken? Dat kan met de Webi-Case mobiele webinarstudio.

Welke soort studio past bij de wensen en geeft jou de mogelijkheid om gemakkelijk professionele video’s op te nemen? We kunnen ons voorstellen dat je, met alle mogelijkheden die er zijn, niet precies weet welke soort studio het beste bij jou past. Daarom adviseren we je graag. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden! Een studio is altijd maatwerk, daarom denken we graag met je mee. Afhankelijk van de ruimte adviseren wij over de ideale inrichting van jouw studio.

We helpen je van a tot z met het kiezen van de juiste producten en komen met oplossingen waar jij zelf nog niet aan gedacht had. Plan een oriënterend gesprek, dan bespreken we samen wat jij nodig hebt en wat je van plan bent. Talkshows, trainingen, conference calls, hybride events, het opnemen van video’s; met onze apparatuur kun jij het allemaal. 

Bekijk al onze studio-oplossingen

Speciaal voor ondernemers en organisaties die serieus aan de slag willen met webinars hebben we verschillende varianten webinarstudio's.

De voordelen van een eigen webinar studio

Uniek

Jouw studio is uniek: richt 'm in naar jouw smaak en in je eigen (huis)stijl.

Altijd beschikbaar

Maak je uitzendingen wanneer het jou schikt. Je studio is altijd beschikbaar.

Voordelig

Een studio in eigen beheer is goedkoper dan een studio huren, als je veel uitzendingen maakt.

Ook te gebruiken voor..

Je studio is ook te gebruiken voor video opnames, conference calls en meer...

Stap 2: Installatie & training

Installatie
Akkoord met ons voorstel? Dan komen de specialisten van B-yourC de studio installeren. We gaan pas weg als alles werkt! We hebben de afgelopen jaren al veel verschillende soorten studio’s mogen installeren. Doorgaans heeft iedere studio professionele PTZ camera's met broadcast kwaliteit, een compacte streamingscomputer, audio-oplossingen, belichting door middel van energiezuinige ledlampen en aankleding van de studio in een eigen (huis)stijl.

Webi-Pro webinarstudio Mobiel

Webinar productie

Podcaststudio
Incompany

Webinar studio uitzending

Vaste webinarstudio Incompany

Webinar studio opstelling

Talkshowstudio
Incompany/pop-up

Webinar uitzending

Trainingen
Als er zo’n mooie studio staat, dan is het fijn als je alle mogelijkheden ervan kunt benutten. Daarom geven onze ervaren trainers jou en je collega's een training hoe je professionele uitzendingen kunt maken. We behandelen de hardware, software en de skills. Na afloop ben je in staat om zelf écht goede uitzendingen te maken. 

Als jouw bedrijf/organisatie erg groot is, is het niet altijd mogelijk om alle medewerkers te trainen. Dan werken we met een kleinere groep zogenaamde superusers, die we alles leren over het gebruik van de studio. De rest van de medewerkers leert hoe ze de studio in een eenvoudigere vorm kunnen gebruiken.

Meerdere gebruikers en accounts
Als binnen jouw organisatie meerdere personen/afdelingen de studio gaan gebruiken, wil je natuurlijk dat zij op hun eigen account kunnen werken. Het delen van accounts is alleen onhandig, maar ook niet wenselijk vanuit het oogpunt van data security. Met onze nieuwe tool koppel je gemakkelijk iedere pc/laptop aan de studio. Meer weten? Neem gerust even contact op. We gaan graag in gesprek met jou of de IT-afdeling.

Stap 3: Ondersteuning

Bij het inrichten van de studio kijken we naar de voorwaarden zoals het netwerk, facilitaire voorzieningen en IT. We nemen interne obstakels voor je weg en communiceren met de IT-afdeling binnen jouw organisatie. Is de gekozen ruimte geschikt en is de uitvoering veilig? Dat regelen we voor je.

Service Level Agreement (SLA)

Wij bieden verschillende pakketten voor onderhoud van de hardware en software in jouw studio. Van de vervanging van de belangrijkste onderdelen tot en met een vervangende studio binnen de afgesproken periode.

Pre-webinar check

Een live uitzending maken is altijd spannend. Staat alle apparatuur goed ingesteld en is alle techniek nog wel up-to-date? Wanneer je live gaat moet alles gewoon kloppen. Om hierbij te helpen biedt B-yourC de pre-webinarcheck aan!

Ondersteuning bij uitzendingen

Wil je een uitzending maken waar meer techniek en ervaring voor nodig is? Ook na de oplevering van je studio kan je op ons rekenen. Wij helpen je bij het maken van de uitzending, nemen extra apparatuur mee en maken samen met jou de uitzending.

Wie kan ermee werken?

Na aanschaf en installatie van de Webi-Pro trainen we jou en je medewerkers hoe jullie hiermee de beste resultaten kunnen bereiken. Met de Webi-Pro kun je veel kanten op; van heel eenvoudig tot echt complex. We verdelen deze in 3 categorieën:

Type A productie

Een eenvoudige uitzending met goede kwaliteit

Een eenvoudige uitzending met beperkte opties. Dit werkt heel simpel en kan door bijna iedereen in jouw organisatie gedaan worden, ook zonder onze uitgebreide training.

Dankzij de zeer goede kwaliteit van de apparatuur maak je sowieso al indruk.

Type B productie

Studio-ondersteuning van de experts
Een uitzending die gemaakt kan worden door mensen die door ons zijn getraind. Daardoor kun je werken met regie-software waarmee je uitzendingen van televisie kwaliteit neerzet. De training bieden we standaard aan bij de Webi-Pro.

Type C productie

Ondersteuning (hybride) complexe evenementen
Complexe online events, zoals bijvoorbeeld hybride events, waarbij je wat extra kennis en ervaring nodig hebt; hier helpen we je graag bij.

Servicecontracten B-yourC


Service Level Agreements - SLA. Om je webinarstudio goed te laten werken is regelmatig onderhoud nodig. Om dit goed uit te voeren is specifieke kennis nodig. Wij hebben deze kennis en we helpen je graag om je webinarstudio in de lucht te houden.
PTZ camera voor livestream en webinar

Silver SLA

Remote Update Contract
  • Wij werken 4 keer per jaar via een remote verbinding jouw webinarstudio bij. Zo blijf je altijd up-to-date.
Image

Gold SLA

Om jouw webinarstudio in de lucht te houden.
  • Wij werken 4 keer per jaar op locatie jouw webinarstudio bij. Zo blijf je altijd up-to-date.
  • Als we er toch zijn, nemen we direct je studio door en even geven we je tips en advies om nog betere uitzendingen te maken.
  • Heb je een defect binnen de garantie? Dan krijg je van ons vervangende apparatuur tijdens de afwikkeling van de garantie.
Advies op maat

Platinum SLA

Optimale beschikbaarheid van jouw studio
  • Wij werken 4 keer per jaar op locatie jouw webinarstudio bij. Zo blijf je altijd up-to-date.
  • Als we er toch zijn, nemen we direct je studio door en even geven we je tips en advies om nog betere uitzendingen te maken
  • Heb je een defect binnen de garantie? Dan krijg je van ons vervangende apparatuur tijdens de afwikkeling van de garantie.
  • Is je complet studio uitgevallen? Dan zorgen wij voor een tijdelijke studio óf we maken jouw uitzending in één van onze studio's.
Margaret
Bel met Margaret0183-201120

Wij werken onder andere voor

Klant logo 8
Klant logo 7
Klant logo 10

Zet de volgende stap: maak kennis met B-yourC

"Heb je interesse? Laat je gegevens dan hier achter voor een vrijblijvend advies. In het gesprek bespreken we jullie wensen en is er ruimte om jullie vragen te bespreken.
Tot snel! - Margaret van der Wiel

Hier kunnen we jou ook bij helpen

Mobiele studio

Webi-Pro
Heb je weinig ruimte of wil je op meerdere locaties live kunnen gaan zonder veel gedoe? De Webi-Pro mobiele studio biedt jou ongeëvenaarde kwaliteit én totale flexibiliteit. Op afstand bedienbaar, dus indien nodig kunnen wij vanuit onze control room jouw uitzending maken!
Lees meer

Beheer bestaande studio

Wij verbeteren jouw studio
Heb jij elders een studio aangeschaft, of zelf gebouwd, en wordt deze niet gebruikt? Zonde!  Door middel van aanpassingen en training zorgen we dat jij weer blij wordt van jouw studio. Wil je volledig worden ontzorgd? Dan komen wij in jouw studio een uitzending maken.
Lees meer

Recent gedeeld op LinkedIn

Bekijk al onze berichten