Opname en after movie van jouw congres

Gelukkig, ze zijn er weer! Congressen, beurzen en allerlei events. Tijdens en vlak na Covid zei men dat “we hadden ontdekt hoe het ook anders kon”. Thuiswerken en online congressen en trade shows zouden volgens sommigen voor altijd online blijven. Want, minder vliegen, minder reistijd en reiskosten, enzovoort.

Nu, eind 2023, blijkt dat we elkaar juist graag weer ontmoeten. Zo nu en dan thuiswerken is wel een blijvertje, maar de fysieke congressen en beurzen zijn weer helemaal terug, misschien wel sterker dan ooit, met een beetje overcompensatie.

Livestream in een zaal

Voordelen van (live) video opnames

De voordelen van (live) video die we tijdens covid hebben ervaren, bestaan natuurlijk nog steeds. Het is nog steeds mogelijk om jouw congres live uit te zenden en de opnames ervan te gebruiken voor on demand kijkers of te verwerken in een after movie met een mooie compilatie van de dag. Er zijn twee goede redenen om dit te doen.

 1. Video scoort heel hoog als content op socials. En video produceren kost tijd en is dus kostbaar. Jouw congres of event is een goudmijn aan waardevolle momenten, dus enorm zonde om het niet goed vast te leggen.
 2. Voor een partij die als specialisme heeft om live videoproducties te maken, is het weinig meerwerk om live te gaan. Als we er toch zijn met onze camera’s, dan kan dus iedereen meekijken. Wij leveren desgewenst een hoogwaardig platform om op uit te zenden.

Soorten camera's

Een congres opnemen doen we met twee verschillende soorten camera’s. We maken namelijk ook twee soorten beelden.

 1. De on stage beelden worden vaak opgenomen met camera’s die op afstand via onze computer te bedienen zijn. Hiervan nemen we er doorgaans minimaal vier mee, zodat we het podium, de spreker(s) en de zaal goed in beeld kunnen brengen. We nemen de beelden van deze camera’s allemaal op, dat heet multicording. Hierdoor kunnen we na afloop alle beelden gebruiken om de after movie van jouw congres te maken. Als je ervoor kiest om het congres ook live uit te zenden, dan schakelen we mee met de gebeurtenissen op het podium. Daarbij halen we ook de content van “het grote scherm” naar de regie-software in, zodat we mooie combinaties van camera en scherm kunnen maken.

 2. Naast videobeelden van de podiumpresentaties en -gesprekken, maken we ook B-roll shots van het event. Dit zijn sfeerbeelden die we in de after movie van het event kunnen gebruiken. Deze beelden zijn vaak dynamisch en kunnen dus niet met een vast gepositioneerde camera opgenomen worden. Hiervoor gebruiken we dus handcamera’s. Voordeel hiervan is er wat meer creatieve en dynamische de beelden gemaakt kunnen worden.

  De voordelen

  Creatieve beelden en mooie content
  Live uitzenden ook mogelijk
  De juiste kennis en ervaring om te ondersteunen en ontzorgen
  We zorgen voor veel interactie met de bezoekers en de inzet van een reporter op de eventlocatie
  Strakke after movies
  Vraag advies  aan

  Wij zijn de trotse leverancier van

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Interviews op jouw congres

  Voor een after movie nemen we ook graag interviews op. We interviewen sprekers, gasten en mensen van de organisatie om zo alle perspectieven te vangen. Vooraf en tijdens het event doen we inspiratie op voor het stellen van de juiste vragen aan de juiste personen. Interviews kunnen we opnemen op een vaste locatie (bijvoorbeeld een hoekje bij het podium) die we helemaal optimaliseren voor mooi beeld en geluid, maar ook door rond te lopen tussen de gasten en mensen spontaan te vragen om op camera te reageren.

  Talkshow met interessante sprekers

  Een waardevolle aanvulling op uw event of congres is om een talkshow te organiseren die tijdens een pauze of borrel plaatsvindt, midden tussen de mensen. Het doel hiervan is om op een minder formele manier met elkaar in gesprek te gaan, vaak begeleid door een meer journalistieke talkshow host. Deze talkshow kan op locatie op schermen worden getoond, waardoor er extra dynamiek en levendigheid in de zaal is. Door deze talkshow op te nemen wordt heel waardevolle content gemaakt. Deze kan worden gebruikt door de deelnemende partijen aan de talkshow. Dat biedt dat weer de kans om een bijdrage te vragen aan die partijen, voor hun stoel aan tafel.

   Event of congres opnemen? Neem contact op met Brent

   "Heb je interesse? Laat je gegevens achter en ik neem dan contact met je op.
   Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen en is er ruimte om jullie vragen te bespreken. Tot snel! - Brent

   Recente projecten 

   Bekijk al onze berichten