Liveuitzending

Webinar van Tweakers en Achmea.

Webinar van Tweakers en Achmea

Wat is de relatie tussen Tweakers en Achmea, horen wij je denken. Het antwoord is eenvoudig.
Ze wilden beide een webinar over security!

Vraagstelling

Vanuit Tweakers en Achmea werd ons de vraag gesteld of we voor hen een webinar wilden verzorgen. Na het uitbrengen van ons voorstel en een goed telefoongesprek waarin duidelijk werd dat WIJ het webinar samen maken en dus ook SAMEN verantwoordelijk zijn voor het resultaat, besloten zij de opdracht aan ons te gunnen. Hoe fijn is dat! Belangrijke voorwaarde vanuit Achmea was uiteraard wel dat we een goede beveiligde verbinding konden garanderen.

Het webinar zou op korte termijn plaatsvinden. Door een strakke organisatie en ons complete draaiboek geen probleem. Tijdens de repetitie, waarbij we met zes presentatoren op afstand werkten, hebben we besloten het webinar bij ons in de studio in Gorinchem plaats te laten vinden. Centraal gelegen, makkelijk bereikbaar met het OV, logistiek gezien prettig voor de presentatoren en alle techniek bij de hand. Zo werd het nog gemakkelijker om grote hoeveelheden presentatiemateriaal te tonen en veel interactie tussen de presentatoren mogelijk te maken.

Image

Waarom dit webinar?

Het doel van dit webinar was om kennis en voorbeelden te delen vanuit de verschillende security experts binnen Achmea aan de leden van Tweakers, onderdeel van de DPG Community.

Het gaat bij Achmea namelijk niet alleen om verzekeren. Threat hunting en cyber threat intelligence zijn bij Achmea dagelijkse kost. Hoe gaan deze experts hiermee om en welke ‘hacks’ voeren zij zelf uit om erger te voorkomen? 

Ook wilde Achmea, door deze mooie vorm van samenwerking, ‘hackers’ werven voor het Security Assessment Team van Achmea. Een gouden combinatie om via dit webinar kennis, vraag en aanbod bij elkaar te brengen.

Image

De uitvoering

Op de dag van de uitzending liep alles op rolletjes in onze corona proof studio. In de voorbereiding hadden we de huisstijl van Tweakers verwerkt in het webinar. We maakten gebruik van picture in picture, de lower thirds (naambalkjes) stonden bij de juiste personen (niet geheel onbelangrijk) en onze studio was ruim toereikend voor de presentatoren.

We gebruikten studioverlichting in de sfeer van Tweakers, bestuurden deze op afstand vanuit de regie, net als de PTZ camera’s die iedereen goed in beeld brachten en de autocue voor de host. Uiteraard werden alle vragen vanuit de kijkers door verschillende moderatoren beantwoord met een stuk regie vanuit Achmea. Alles AVG proof.

Het resultaat

De presentatoren, techniek en inhoud waren perfect op elkaar afgestemd, waardoor we de paar honderd kijkers de hele uitzending geboeid hebben gehouden. Kortom: Goed georganiseerd, op maat geleverd en samenwerking voor resultaat!

Klinkt goed! Help mij de juiste keuze te maken.

Nu is het tijd om de juiste keuze te maken! Met onze wizard zetten we jouw behoefte in de spotlights.
Neem contact op
Eeuwit Klink