Liveuitzending

SNS Wooninspiratie-event.

Klantcase SNS Wooninspiratie-event ‘Haalbare oplossingen’

Vraagstelling

SNS organiseerde in september 2022 het wooninspiratie-event ‘Haalbare oplossingen’. Een talkshow met aan tafel een aantal inspirerende gasten die, onder leiding van een tafelheer, met elkaar spreken over woonoplossingen. Het event vindt plaats in Flagship Store ‘de Ruimte’ van SNS in Maastricht. Dit is een unieke plek met een karakteristieke uitstraling, die vaker gebruikt wordt voor ontmoetingen en (hybride) uitzendingen. 

SNS is gewend om uitzendingen zelfstandig te produceren. Men beschikt namelijk over twee camera’s, drie microfoons en overige apparatuur, geleverd door B-yourC, waarmee ze professionele webinars maken. Omdat dit een complex hybride event is (dat wil zeggen: zowel publiek in de studio als online) waarvoor méér apparatuur en expertise nodig is, roepen ze onze hulp in. Dit is precies waar wij van B-yourC voor staan; ook ná het aanschaffen van apparatuur kun je altijd op ons rekenen!

Image

De uitvoering

Om het event te promoten creëren we enkele weken tevoren een campagnevideo met de directeur Wonen van SNS in de hoofdrol. We maken video-opnames op straat en vliegen met onze drone voor wat mooie shots vanuit de lucht. Voorafgaand aan het event hebben we drie keer een productie-overleg met het team van SNS en daarin stellen we een floorplan en technisch draaiboek op. We vullen de materialen van SNS aan met onze eigen materialen en komen zo tot een opstelling met zes camera’s, zes microfoons, vijftien lampen, vijf computers, een grote talkshow-tafel en een desk met geïntegreerd touchscreen. De dag voor de uitzending bouwen we samen met de klant het decor op en plaatsen we de techniek. SNS heeft zelf een glasvezelverbinding van hoge kwaliteit. Wij checken en configureren deze zo dat deze snel, betrouwbaar en veilig is.

Met de host, Maarten Bouwhuis, nemen we het draaiboek door. We voorzien hem van een in-ear headset zodat communicatie met de regie mogelijk is. Dynamiek en spontaniteit zijn onmisbaar voor een goede uitzending en dat vormt natuurlijk een extra uitdaging voor techniek en regie. Door goede voorbereiding en projectmanagement is dit echter geen enkel probleem. 

Aan de talkshow tafel nemen, naast de host, nog vier personen plaats. Achter de desk staat expert Pim Tiggeloven (onderzoeker/adviseur woningmarkt vraagstukken bij Companen), die door middel van het touchscreen verschillende visuals toont. Via een inbelverbinding neemt ook een influencer deel aan het gesprek. Er is publiek aanwezig in de studio, deels gepositioneerd rond de talkshow tafel. Door middel van Mentimeter maakten we interactie met het on site én online publiek mogelijk.

Resultaat

SNS noemt de uitzending ‘een groot succes’ en ook wij zijn erg tevreden over het resultaat, dat we alleen door de goede samenwerking met alle partijen (o.a. het team van SNS en de host) konden bereiken.

Ben je benieuwd naar de uitzending? Je kunt deze hier bekijken. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust eens contact op!

Klinkt goed! Help mij de juiste keuze te maken.

Nu is het tijd om de juiste keuze te maken! Met onze wizard zetten we jouw behoefte in de spotlights.
Neem contact op
Eeuwit Klink