Liveuitzending

Webinar op locatie.

Webinar op locatie

Vraagstelling

Een semioverheidsorganisatie wil haar doelgroep - een professionele begroepsgroep in hun keten - op de hoogte stellen van een nieuw beleid. 
De doelstelling is het maximaliseren van het bereik van deze boodschap. Daar zijn webinar bij uitstek voor geschikt. 

De klant geeft tien webinars per jaar. De doelstellingen zijn doorlopend en een mix van interne communicatie (bijpraten over nieuw beleid), training en opleiding (opleidingscomponent om mensen iets te leren). Om deze doelstellingen te bereiken worden experts uit het werkveld uitgenodigd in het webinar. Deze webinars worden ook uitgezonden als podcast.

Oplossing

Met onze uitgekiende set-up is het mogelijk om iedere vergaderzaal om te toveren tot een heus webinarstudio. Dat doen we snel, compact en professioneel. 

Gezien het aantal webinars dat deze klant geeft, bleek het voor hem voordeliger om een deel van de apparatuur zelf aan te schaffen. Daarom hebben we tijdens deze case met zijn en onze apparatuur gewerkt. B-yourC heeft hem geholpen met het opzetten van de techniek en het uitzenden van de webinar. De gasten in het webinar zijn door ons voorzien van een korte training en zijn begeleid in hun eerste optreden. Met onze hulp, kennis en aandacht ontzorgen én zorgen we voor mensen.

Na de webinar hebben wij de opname geoptimaliseerd en op YouTube geplaatst. Daarnaast zijn uit de opname vijftien interessante fragmenten geknipt voor gebruik op LinkedIn. Deze fragmenten worden door de klant herbruikt als teaser om de gehele webinar terug te kijken. 
Ook hebben we het geluid van de opname geoptimaliseerd en als podcast geplaatst. 

Resultaat

Het resultaat is 130 geregistreerden, waarvan het grootste deel live heeft gekeken. Een ander deel deed dit on demand.  
De plaatsing van het webinar op YouTube heeft bijgedragen aan de SEO van de klant. Daarnaast is de klant, door het geven van webinars, in staat om een padcastkanaal in de lucht te hebben. 

Ook een Liveuitzending?
Help mij de juiste keuze te maken.

Nu is het tijd om de juiste keuze te maken! Met onze wizard zetten we jouw behoefte in de spotlights.
Neem contact op
Eeuwit Klink