Liveuitzending

Trouwen in tijd van corona: livestream voor daggasten.

© foto: Pix4Profs / Johan Wouters

Trouwen in tijd van corona: livestream voor daggasten

Tóch trouwen ondanks de coronamaatregelen

Vraagstelling

Niet meer dan dertig mensen bij elkaar op 1,5 meter afstand. Dat klinkt niet als een omschrijving van jouw bruiloft waar je maandenlang naar uitkijkt en toeleeft. Toch wordt je als bruidspaar met deze richtlijnen geconfronteerd in deze periode van COVID-19. Wat doe je dan: je bruiloft verplaatsen en je jurk en pak een jaar in de kast laten hangen? Of de plechtigheid laten doorgaan?

Bij B-yourC denken we graag met je mee. Ook met het bruidspaar uit Werkendam dat eind april graag hun bruiloft met de veertig daggasten wilde delen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat we offline en online bruiloftsgasten kunnen samenbrengen, zonder dat het ten koste gaat aan de beleving van beide groepen.

Oplossing

De oplossing ontstaat vanuit een samenwerking tussen de aanstaande bruid en B-yourC: zij werkt als juf ook met een live stream. Daarnaast volgt het paar de plaatselijke kerkdiensten online. Dat moet dan toch ook voor hun bruiloft mogelijk zijn?

Dat klopt: naast kerkdiensten, lessen, evenementen en begrafenissen kun je ook jouw bruiloft laten streamen door B-yourC.

Wij zorgen ervoor dat een van onze experts aanwezig is met de juiste benodigdheden om de bruiloft te streamen. Met een link kunnen de online bruiloftsgasten de plechtigheid op hetzelfde moment meebeleven.

Intiem gezelschap
Maar hoe pak je dat als bruidspaar aan? Als aanstaande man en vrouw nodig je de mensen uit die het dichtst bij jullie staan op jullie belangrijkste dag. Een intiem gezelschap. Voor het bruidspaar van deze case zijn dat beider ouders - die ook getuigen zijn - de trouwambtenaar, natuurlijk de fotograaf en een technicus van B-yourC. Omdat deze bruiloft een unieke gebeurtenis was in deze coronatijd is er ook een persfotograaf en journalist aanwezig die een artikel eraan wijden in BN DeStem.

Feest komt later
Een huwelijksvoltrekking in een bijna leeg gemeentehuis. Maar dat doet niets af aan de glans van die dag. Het bruidspaar kijkt al een lange tijd uit naar dit moment: om officieel getrouwd zijn. Het feest komt later, wanneer de corona-storm voorbij is.

Resultaat

De trouwambtenaar van het bruidspaar verwelkomt niet alleen het kleine gezelschap in het gemeentehuis, maar ook negentig andere mensen. Door de inzet van B-yourC kunnen zij dit speciale moment toch meebeleven via computer, smartphone of tablet. 
Na het ja-woord wordt het bruidspaar overspoeld door felicitaties via de livestream. Ook de leerlingen van de bruid kijken nieuwsgierig mee.

Belangrijkste dag in beeld
Het bruidspaar hoeft de datum, waar zij al maanden naar uit hebben gekeken, niet te herinneren met een vervelende nasmaak. Integendeel: iedereen die hen lief is heeft de plechtigheid goed kunnen volgen vanuit huis. Geen gevoel van afstand, maar van verbondenheid. Als bruidspaar hoef je niet te knippen in de hoeveelheid online trouwgasten. En: je hebt het belangrijkste moment van je leven mooi op beeld. 

Klinkt goed! Help mij de juiste keuze te maken.

Nu is het tijd om de juiste keuze te maken! Met onze wizard zetten we jouw behoefte in de spotlights.
Neem contact op
Eeuwit Klink