Wat is OBS?

OBS, ook wel Open Broadcasting System genoemd, is een programma dat het mogelijk maakt om gemakkelijk tussen meerdere bronnen (zoals camera’s, afbeeldingen, microfoons, video’s, teksten et cetera) te schakelen. Het programma maakt het mogelijk om veel onderdelen van de video te verplaatsen, waardoor er complexe producties gemaakt kunnen worden. Ook is het gemakkelijk om deze bronnen met elkaar te combineren; zo maak je een Picture in Picture van bijvoorbeeld jouw camera en slide show. Deze productie kun je vervolgens opnemen en ook live uitzenden naar vrijwel elk platform, zoals Teams, Zoom, YouTube, Facebook en alle webinar platforms die er bestaan. Met OBS maak je televisie-uitzending via internet! Meer informatie over het gebruik van OBS Studio? Bekijk dan onze instructievideo, waarin wij je meer vertellen over de instellingen van OBS en hoe je OBS het beste kunt inzetten.

Nieuwe update OBS Studio 27

Ervaar je problemen bij het gebruiken van het programma? Dan heeft de nieuwste versie van OBS Studio 27 wellicht de oplossing die jou helpt! In de nieuwe update zijn er een aantal nieuwe features, maar wat houden deze features precies in?

Undo/Redo
Heb je per ongeluk een wijziging aangebracht, maar kon je deze niet meer ongedaan maken? Dan heeft de nieuwe versie van OBS Studio 27 hier een oplossing voor! Voorheen was het niet mogelijk om een bepaalde wijziging ongedaan te maken. Dit had tot gevolg dat het enorm veel tijd kostte om iedere verkeerde klik handmatig ongedaan te maken. Met de nieuwe update wordt dit probleem opgelost. Door één druk op de knop kan iedere beweging in het programma ongedaan gemaakt worden. De “Undo” knop maakt het mogelijk om de laatste 5.000 bewerkingen ongedaan te maken, waardoor je enorm veel tijd en moeite bespaart!

Missing Files Dialog
Bij het openen van de OBS Studio 27 komt er een pop-up tevoorschijn, waar de ontbrekende bestanden worden weergegeven. Krijg je deze pop-up? Dan heb je drie mogelijkheden:

  • Negeer de melding door op annuleren te klikken
  • Verwijder de referentie naar het bestand
  • Herstel de referentie door de juiste locatie van het missende bestand op te geven

Met de nieuwe versie mis je dus geen enkel bestand die je nodig hebt tijdens het streamen!

Verbeterde schermopname
Wellicht is het je weleens voorgekomen: je wilt in OBS een scherm vastleggen, maar het beeld blijft zwart. Dat is nu opgelost! De nieuwe methode maakt het mogelijk om schermen vast te leggen, zonder een zwart beeld te krijgen. Dit is enorm fijn als je bijvoorbeeld in een browser een demo wilt geven van je webapplicatie en dit live wilt uitzenden of opnemen.

Hulp nodig of vragen?

Wij begrijpen heel goed dat het gebruiken van OBS Studio lastig kan zijn. Heb jij hulp nodig met het gebruiken van het programma of kom je er niet helemaal uit met de nieuwste versie? Bekijk dan onze video voor meer informatie of neem contact met ons op. Wij helpen jou graag verder!