Wat is firmware?

Om goed te begrijpen waarom een update belangrijk is, is het handig om je eerst te informeren over de achterliggende informatie van de camera. Firmware is een code die in je camera is ingeladen. Het zorgt ervoor dat de informatie van de lens en sensor op de juiste manier naar de computer wordt vertaald. De firmware bepaald ook welke instellingen er aangepast kunnen worden in de camera. Wat voor veel mensen nog onbekend is, is dat de firmware net zo bepalend is als de kwaliteit van de componenten in de camera, zoals de lens en sensor. Wil jij de beste kwaliteit uit je camera halen? Dan is het hebben van een goede firmware en het altijd up-to-date houden van de firmware enorm belangrijk!

Update PTZ Optics

Kan jij niet wachten om je camera te updaten? Dan is er goed nieuws! Er is een nieuwe update voor de PTZ Optics besturingsapplicatie. Hierbij is er een nieuwe firmware ontwikkeld die de prestaties van de camera behoorlijk verbeterd. De twee meest in het oog springende updates zijn het kleurenmanagement en de latency. De latency is vooral relevant bij NDI camera’s. Maar wat is NDI precies? Dat lees je in de volgende alinea.

NDI-ondersteuning

Camera’s met NDI-ondersteuning werken op IP netwerken, waardoor de camera’s met honderden verschillende soorten hardware en software producten kunnen verbinden. De NDI technologie maakt het mogelijk om de audio- en videostreams van een Teams vergadering uit te zenden naar je lokale netwerk. Het NDI protocol ontwikkelt zich in enorm snel tempo. Inmiddels zijn er in het afgelopen jaar meerdere NDI updates geweest. De kans op een mismatch tussen nieuwe en oudere versies wordt groter als de camera niet wordt geüpgrade. Dit kan tot vervelende storingen leiden en dat wil je natuurlijk niet. Om deze reden is het belangrijk om je camera altijd te upgraden met de nieuwste firmware.

Vragen over het updaten van de camera?

Ook andere software, zoals OBS, Windows en PTZ Optics, wordt regelmatig geüpdate. Het updaten van de camera’s kan echter ingewikkeld zijn. Wil je dat jouw systeem altijd up-to-date is of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!