Teams, Stream & OBS

Microsoft Teams kennen we als de videovergaderfunctionaliteit van Office 365. Door Teams met Stream te combineren, kunnen jouw collega’s heel eenvoudig meekijken met jouw uitzending. Dit kun je doen met één camera en microfoon, maar je kunt ook gebruik maken van productiesoftware als OBS.

Dat klinkt wat ingewikkeld misschien, maar dat is het niet. Wij laten je graag zien hoe je een webinar kunt geven met Microsoft Teams.  Je kunt heel eenvoudig je ‘vergadering’ en ‘livegebeurtenis’ streamen. Wist je dat je ook  eenvoudig OBS en Microsoft met elkaar kunt verbinden?

Webi

Wil je aan de slag met Microsoft Teams in een ‘simpele opstelling’? Dan is de Webi de perfecte oplossing. Met een goede camera en één of meerdere microfoons achter een mengpaneel kun je heel eenvoudig live gaan via Microsoft Teams.

Incompany live streamen

Kortom: je kunt op een heel gebruiksvriendelijke manier incompany live streamen en webinars geven met Microsoft Teams en daarmee jouw kennis uitdragen binnen je organisatie. Een bijkomend voordeel is dat jouw video - en daarmee jouw kennis - na de live uitzending beschikbaar blijft binnen Microsoft Stream. Dat is heel handig, zeker als je als directeur of SEO elke maand een update wil geven aan je organisatie.

Wil je een complexere productie maken met stream software zoals OBS (gratis), vMix of WireCast (betaald)? Of wil je weten of live streamen met Microsoft Teams geschikt is voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag!

Over de auteur

Eeuwit Klink
Eeuwit Klink is de webinar- en livestreamexpert bij B-yourC. Hij weet veel van de techniek en software en is dol op live producties. Ook geeft hij training en advies aan organisaties die met webinars gaan beginnen.