Stel:

  • Je kunt goed presenteren, maar je hebt een slechte microfoon…
  • Je hebt de nieuwste software, maar je camera is verouderd…
  • Je hebt de allerbeste camera, maar je presentatie skills zijn ver te zoeken…

… pakt je webinar dan succesvol uit?

Wellicht dat je het antwoord al van mijlenver aan ziet komen: maar nee, je webinar zal pas succesvol uitpakken wanneer de 3 belangrijke pijlers goed in elkaar zitten en samen een stevig fundament vormen.

Een webinar dat staat als een huis

Houd daarom de 3 pijlers hardware – software – skills in je achterhoofd wanneer je een goed webinar wilt neerzetten.

#1 Hardware 

Goed beeld, goed licht, goed geluid en een goede internetverbinding zijn voor een webinarmaker van ‘levensbelang’. We lopen het lijstje even kort met je door…

Computer

Een goede kwaliteit computer (CPU en grafische kracht van hoge kwaliteit) is een must. Op die computer worden de camera(‘s), de microfoon(s) en andere apparatuur aangesloten. De computer maakt van al die bronnen het eindresultaat; de uitzending die de kijker te zien krijgt.

Camera’s

Zonder beeld, geen webinar. En omdat webinars tegenwoordig steeds vaker op een talkshow lijken, is het hebben van goede webcam of beweegbare camera ideaal om jouw uitzending goed in beeld te brengen. 

Microfoon

Goede audio is belangrijk. Niets is zo storend als een webinar met slecht geluid. Investeer daarom in een professionele microfoon. 

Licht

Mooi en goed licht doet wonderen voor je beeld. Zonder goed belichting zal jouw webinar onprofessioneel overkomen. Dus kies voor de juiste belichting. 

Internet

Een webinar wordt via het internet uitgezonden. Snel internet is dan noodzakelijk. Let vooral op je uploadsnelheid wanneer je een webinar wilt uitzenden.

#2 Software

Een webinar kan veel van je techniek vragen. Denk eraan dat niet iedere deelnemer een stabiele internetverbinding en de nieuwste hardware heeft. Als de software die je gebruikt niet geoptimaliseerd is voor jouw webinar, kunnen zowel jij als jouw deelnemers problemen ervaren. De juiste software is dus essentieel om technische problemen te voorkomen. 

#3 Skills 

Een webinar presenteren lijkt vaak makkelijker dan je denkt. Ineens sta je in een studio, met camera’s op je gericht en moet je ook nog rekening houden met interactie met de deelnemers. Maar onthoud: je hoeft geen geboren Robert ten Brink of Chantal Janssen te zijn om een goed webinar te hosten. Wat wél belangrijk is? Stemgebruik, ademhaling, houding, cameracontact, spraak, formulering én de drive om iets goeds neer te zetten!

"Een goed fundament is cruciaal voor een succesvol webinar."

B-yourC

Ga ervoor!

En, heb jij alles in huis om een goed webinar te organiseren waarmee je jouw bedrijf of organisatie versterkt? Geweldig! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

We kunnen ons ook voorstellen dat 1 of meerdere pijlers wel wat ‘steviger’ kunnen. Geen probleem! We helpen je graag om jouw webinar een goed fundament te bieden. Dus heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, via de chat, telefoon of het contactformulier hieronder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.