Begrafenis livestreamen

Afscheid nemen in tijden van corona

Een uitvaart of beegrafenis is de laatste weken anders dan we gewend zijn: maximaal 30 aanwezigen en geen lichamelijk contact. Een arm om iemand heen slaan zit er voorlopig niet in. De kans is groot dat daardoor een dienst heel anders verloopt dan de nabestaanden in eerste instantie in gedachten hadden.

Afscheidsdienst uitzenden via livestream

Bij B-yourC vinden we het een eervolle taak om familie, vrienden en kennissen alsnog aanwezig te laten zijn via een livestream. We verzorgen met aandacht en respect een livestream in hoge kwaliteit; met goede verstaanbaarheid en prachtige weergave van de muziek.
Via de livestream van B-yourC kunnen nabestaanden via internet de afscheidsdienst volgen. In deze tijden van afstand brengen we namelijk graag mensen bij elkaar.

"In deze tijd van afstand brengen we graag mensen bij elkaar."

B-yourC

Een begrafenis livestreamen: Hoe werkt het?

Wanneer de datum van de begrafenis bekend is, raden wij je aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. We bekijken dan of deze dag beschikbaar is en of er eventuele wensen zijn.

Bij B-yourC nemen we alle zorgen rondom de livestream uit handen. Op de dag van de uitvaart zijn we ruim voor de aanvang aanwezig om de livestream voor te bereiden. We zorgen ervoor dat genodigden kunnen streamen via de link en gaan een paar minuten voor aanvang live. Op deze manier kunnen nabestaanden toch de ceremonie bijwonen. De livestream is te volgen via computer, tablet en smartphone. Hiervoor wordt een link verzorgd. De aanvrager van de livestream ontvangt deze link, welke hij vervolgens door kan sturen aan de nabestaanden die de livestream willen bijwonen. Zo hoeft niemand iets te missen.

Ook bieden we de mogelijkheid om de begrafenis, crematie of afscheidsdienst later terug te kijken. We kunnen de opname als MP4-bestand aanleveren en/of uploaden naar media als YouTube of Vimeo.

Waarom livestreamen?

Momenteel mogen er maximaal 30 personen aanwezig zijn tijdens de begrafenis. Dit betekent dat je als nabestaanden moet kiezen uit een waardevolle groep van familie, vrienden en kennissen. Door de uitvaart te laten livestreamen door B-yourC zijn alle genodigden in staat om de begrafenis, crematie of afscheidsdienst bij te wonen.

Daarnaast is het voordeel van een begrafenis livestreamen ook dat gasten die niet aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat zij in het buitenland wonen of ziek zijn, alsnog kunnen meekijken.

Meer weten?

Wil je weten of we op een bepaalde dag nog beschikbaar zijn? Of heb je een andere vraag? Neem contact met ons op via onderstaande button of laat je gegevens achter via het formulier onderaan deze pagina. We helpen je graag verder!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.