STAP 1: Formuleer de doelstelling

Denk goed na WAT en WIE je precies wilt bereiken met een webinar. Dit heeft namelijk effect op het onderwerp van het webinar, welke spreker hierbij het beste past, maar ook de werkvorm(en) van de uitzending.

STAP 2: Kies het concept

Kies het concept. Er zijn verschillende mogelijkheden: live of vooraf opgenomen, met of zonder chatmogelijkheid, mogelijkheid om later terug te kijken of niet, een talkshowmodel, een duo-presentatie. Geloof ons: de mogelijkheden zijn eindeloos én alles is leuk. Maar kiezen moet. Lastig hé?

STAP 3: Kies de werkvorm(en)

Interactie is key. Je deelnemers betrokken houden zorgt ervoor dat jij meer uit je webinar haalt. Maar interactie kan op veel verschillende manieren, waaronder het inzetten van polls, het behandelen van vragen (Q&A) of je deelnemers vooraf thuisopdrachten geven. Kies welke werk(vorm) ervoor gaat zorgen dat jouw deelnemers interactief blijven deelnemen tijdens de uitzending.

"De mogelijkheden van een webinar zijn eindeloos"

B-yourC

It’s showtime! 

En, kun jij vooruit met het stappenplan van hierboven? Geweldig! De mogelijkheden zijn eindeloos! 

We kunnen ons ook voorstellen dat je hulp kunt gebruiken met bij organiseren van een webinar. Geen probleem! We helpen je graag! Dus heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, via de chat, telefoon of het contactformulier hieronder. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.