Wat is een scène in OBS?

Een scène kun je vergelijken met een dia in PowerPoint. Je wilt op een gegeven moment dan een andere dia tonen. En daarna weer een andere dia. Zo kun je meerdere scènes maken die het beeld geven dat je wilt tonen.

Bronnen in OBS

In de video maken we een scène en geven het een naam. Nu moet je aan die scène een bouwsteen, een element toevoegen. In OBS noemen we dat een bron.

Je kunt allerlei zaken toevoegen, zoals jouw logo. Op deze manier zijn er meerdere bronnen die opgebouwd zijn in lagen. Je bouwt dus heel je presentatie op in een soort tijdlijn van scènes.

Scèneverzameling

Nu is het zo dat je soms na verloop van tijd regelmatig dezelfde scènes wil gebruiken. Dan is het slim om je scèneverzameling op te slaan. Hoe je dat doet? Dat laten we je zien in de video.

We hopen dat we je via deze video een goede eerste indruk gaven van wat je kunt met scènes en bronnen in OBS. Er is veel mogelijk. Ga er vooral mee spelen. Het is allemaal gratis, want OBS is gratis te downloaden op OBSproject.com. Het werkt ontzettend goed voor opnames en live uitzendingen.

Heb je toch vragen over OBS? Neem contact met ons op. We helpen je graag verder!

Over de auteur

Eeuwit Klink
Eeuwit Klink is de webinar- en livestreamexpert bij B-yourC. Hij weet veel van de techniek en software en is dol op live producties. Ook geeft hij training en advies aan organisaties die met webinars gaan beginnen.