1. Webinar platform

De eerste en meest eenvoudige manier om vragen bij de host te krijgen is door middel van het webinar platform. Elk webinar platform heeft namelijk een Q&A functie. Vind je het als host prettiger om de vragen zelf te selecteren? Dan kan dat ook! Door als host zelf in te loggen op het webinar platform, ben je in staat de vragen te filteren naar keuze. Op deze manier voel je de sfeer en de dynamiek van de aanwezigen en kan je hierop inspelen. Dit maakt het echter wel ingewikkelder, omdat jij als host immers alles zelf moet doen.

2. Platforms met moderator

Wil je het voor de host makkelijker maken? Dan hebben wij daar ook een oplossing voor! Er zijn ook platforms waar een moderator de chat of Q&A kan bijwerken door minder relevante berichten uit de lijst weg te halen. Hierdoor hoeft de host alleen de relevante berichten te behandelen. Ideaal, toch?

3. WhatsApp groep aanmaken

Het klinkt wellicht als een houtje-touwtje oplossing, maar ervaring leert ons dat het enorm goed werkt. De moderator logt in op web.whatsapp.com en stuurt de relevante vragen in de aangemaakte WhatsApp groep. Deze gefilterde vragen komen dan binnen op de telefoon van de host, waardoor het minder ingewikkeld is voor de host.

  • Vergeet niet om het geluid van je telefoon zacht te zetten 😉
  • Meld bij de intro dat de vragen binnen komen op de telefoon, zodat jij als host niet ongeïnteresseerd overkomt

4. Google docs maken

Google-documenten is een applicatie waar je documenten kunt aanmaken, bewerken en er samen met anderen aan kunt werken. Deze applicatie synchroniseert automatisch. Op het moment dat de moderator de vragen filtert op relevantie, worden deze geplakt in de Google docs. De host kan ze vervolgens via de iPad lezen. Dit maakt het voor jou als host een stuk makkelijker, waardoor je je meer op de inhoud kunt focussen.

5. Werken met iPad en NDI-applicaties

Met de NDI-applicaties kun je heel gemakkelijk een deel van je beeldscherm via wifi naar een iPad sturen. Door de juiste vragen in de chatbox met de NDI-applicatie te selecteren, kan de host live meekijken met de vragen die het meest relevant zijn.

Klinkt dit ingewikkeld in de oren en wil je graag meer weten over dit onderwerp? Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!