Wat leerden we van 2021?

Zoals hierboven is gezegd, heeft de pandemie impact gehad op onze maatschappij. Maar wat hebben we hiervan geleerd in 2021?

Minder hybride dan verwacht
Gedurende het jaar 2021 hebben wij kunnen constateren dat er toch minder vraag is naar hybride events dan verwacht. Hybride events maken dubbele kosten, omdat zowel het fysieke (onsite) gedeelte als het online gedeelte geregeld moet worden. Denk hierbij aan de voorbereiding, de uitvoering en de kennis. Dit maakt het voor kleine organisaties moeilijk om hybride events te organiseren. 

Ontmoeten valt af, kennisoverdracht blijft over
Verder hebben we gedurende het jaar gemerkt dat mensen ook moe zijn geworden van het online aanbod. De vraag is: zijn ze moe van het een of missen ze het ander? Het is hierbij vooral belangrijk dat er een scheiding ligt tussen het ontmoeten en de kennisoverdracht. We merken dat sommige partijen tóch voor het online gedeelte kiezen, ondanks dat het fysieke gedeelte weer mogelijk is. Echter zal het ontmoeten van mensen nooit vervangen kunnen worden door een live video.


Wat gaat 2022 brengen?

Vierkante meters worden geïnvesteerd
Vóór COVID-19 hadden bedrijven een gebrek aan vierkante meters. Bedrijven spraken van het 'opofferen' van een bedrijfsruimte. Echter is dat het afgelopen jaar flink veranderd. Er zijn veel minder mensen op kantoor, waardoor er meer ruimte is vrijgekomen. Wij zagen daarom een enorme stijging van bestellingen van studio's. Waar er eerst werd gesproken van het opofferen van een bedrijfsruimte, wordt er nu gesproken van een investering. 

Decor en uiterlijk wordt belangrijker
Zoals hierboven is genoemd, zagen wij het afgelopen jaar een enorme stijging van bestellingen van studio's. Wij mochten volwassene studio's inrichten voor bijvoorbeeld duo presentaties en talkshows. Het decor heeft daarbij een grote rol gespeeld. Voorheen nam je wellicht genoegen met een tafeltje en een witte achtergrond, terwijl het uiterlijk van de studio nu veel belangrijker is. Want wie wil er nou geen mooie studio?

Ontzorgen van processen rond de uitzending
B-yourC staat voor je klaar in elke fase rondom jouw uitzending. Samen met jou bepalen we eerst de doelstelling van de uitzending en kijken we welke vorm het beste daarbij past. Buiten de setting en technische aspecten begeleiden wij ook het activatie proces. 

Ook tijdens de uitzending willen we jou graag begeleiden. Als we de studio eenmaal hebben opgebouwd, dan gaat het echte werk pas beginnen! We leggen jou uit hoe je de studio moet bedienen. Mocht je ons toch nodig hebben, kun je altijd contact met ons opnemen!


Broadcasting as a Service

Bedrijven vragen zich vaak af of zij de aspecten om het webinar heen zelf willen doen of dat zij dat liever uitbesteden. Als er klanten zijn die dat willen uitbesteden, dan willen wij dat graag aanbieden. 

Deze service wordt ook wel Broadcasting as a Service (BaaS) genoemd. Maar wat valt er onder BaaS?

  • De campagne vooraf en de inschrijfprocedures,
  • De voorbereiding van de productie,
  • Het uitzenden via onze regie,
  • Het editten na afloop van de uitzending.

Om deze service beter te verlenen, hebben wij een nieuwe Webi-Pro mogen ontwikkelen. 


Onze nieuwe Webi-Pro

De nieuwe Webi-Pro is een verrijdbare zuil waar alle apparatuur in zit die normaal gesproken in de studio staan. Waar kan je dan aan denken? Een camera, een monitor aan de voorkant en achterkant, een router en ga zo maar door!

Dit apparaat kan op een afstand aangezet worden door ons. Op het moment dat jij de stekker erin steekt, kunnen wij het apparaat van tevoren voor je aanzetten en klaarzetten. Het enige wat jij nog hoeft te doen is shinen voor de camera!

Ben je enthousiast na het lezen van deze blog of het bekijken van het webinar? En wil je graag meer weten over de nieuwe Webi-Pro? Neem dan contact met ons op!