b-yourc logo

Online kerkdienst live streamen


De maatregelen rondom het bestrijden van het coronavirus hebben direct en indirect invloed op kerkdiensten. Waar je eerst als kerkelijke gemeente zonder problemen gezamenlijk op zondag samenkomt met honderden mensen, is het nu passen en meten om dit zo veilig mogelijk te realiseren. De oplossing om toch volledig veilig iedereen de kerkdienst ‘bij te laten wonen’? Een kerkdienst live streamen en online uitzenden!
Livestream in een zaal
Digitale werksessie Live Camera

Waarom een kerkdienst live streamen?

Door de kerkdienst online aan te bieden, kunnen veel gemeenteleden op een volledig veilige manier toch de kerkdienst meemaken, daarnaast kun je een veel groter bereik creëren door de kerkdienst online uit te zenden.

Bij veel kerkelijke gemeentes zijn de huidige geluidssystemen verouderd, het (oudere) kerkgebouw zorgt voor uitdagingen betreft beeld en geluid en een goede livestream organiseren voelt als onbekend terrein. B-yourC heeft veel ervaring met het organiseren van livestreams van kerkdiensten. Wij helpen je graag bij het online uitzenden van jouw kerkdienst.

Wat is belangrijk voor het uitzenden van kerkdiensten?

Liturgie
Voor de luisteraar is het niet altijd duidelijk welke liederen er gezongen worden of welk Bijbelgedeelte er gelezen wordt. In de livestream van de kerkdienst kun je het beeld van de camera’s combineren met beelden van de liturgie. 

Auteursrecht
Het uitzenden van liederen roept vragen op over het auteursrecht. Voor het uitvoeren (ten gehore brengen of zingen) van liederen moeten auteursrechten worden afgedragen als er (nog) auteursrecht op het werk rust. Sommige kerkverbanden, zoals de PKN, hebben dit deels voor alle aangesloten gemeenten geregeld.


Wat heb je nodig voor een online kerkdienst?


Camera's

USB

Software

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact op!Wij werken voor

Image
Image
Image
Image


 • Camera 
  Wil je verschillende zaken in beeld brengen tijdens de livestream van de kerkdienst zoals het orgel, de piano of band tijdens het zingen, de voorganger of het hele podium? Dan raden wij aan om voor een beweegbare camera, oftewel de pan-tilt-zoom (PTZ) camera, te kiezen. Met deze camera kun je 360 graden draaien en inzoomen. Hierdoor is het mogelijk om met één camera de gewenste plaatsen van de kerk in beeld te brengen.

  Wil je de camera slechts op één plaats richten? Dan kun je aan de slag met een vaste camera; deze kan zoomen maar niet draaien.

 • USB
  Staat de camera tijdens de online kerkdienst dicht bij de computer die uitzendt? Dan kun je met onze HuddleCamHD camera's aan de slag. Deze zijn voorzien van een USB-2 of USB-3 aansluiting. De serie van HuddleCamHD bestaat uit diverse modellen met veel of weinig zoombereik. Wil je advies voor jouw online kerkuitzending? We geven je graag telefonisch advies zodat je met de juiste camera's voor jouw kerk aan de slag kan.

 • Software
  Het beeld van de camera’s komt via een netwerk- of USB-kabel binnen in de computer. Om deze beelden te mixen en uit te zenden, heb je software nodig. Bij B-yourC werken we graag met OBS. Dit is een open source software en daardoor zonder kosten te gebruiken op Windows, Mac of Linux systeem.

Begeleiding bij het opzetten van een livestream van een kerkdienst?

   Wil jij een kerkdienst online uitzenden en wil je daar graag begeleiding bij? B-yourC heeft veel ervaring met het organiseren van online kerkdiensten. We helpen je graag verder met advies op maat.

   Je kunt ons bereiken via onderstaande button of laat je gegevens achter via het formulier. We helpen je graag verder met onze kennis en advies.

   Bel B-yourC

   Informatie aanvragen? Neem contact met mij op

   "Heb je interesse? Laat je gegevens achter en ik neem dan contact met je op.
   Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen en is er ruimte om jullie vragen te bespreken. Tot snel! - Brent

   © B-yourC | B-yourC is een handelsnaam van StreamProfit B.V.